재료 : 감자, 양파, 대파, 삶은 시래기, 목살, 청양 고춧가루, 다진 마늘, 된장, 고추장, 국간장, 국물용 멸치, 다시마, 소금, 들깻가루
1. 감자와 양파는 껍질을 벗겨 큼직하게 썰어주고, 대파와 고추도 썰어 줍니다.
2. 삶은 시래기는 3-4등분하고, 목살은 한입 크기로 썰어 줍니다.
3. 시래기와 목살에 각각 청양고춧가루, 고춧가루, 다진 마늘, 된장, 고추장, 국간장을 넣어 무쳐 줍니다.
4. 중간 불로 달군 냄비에 식용유를 둘러 목살을 2분간 볶아 줍니다.
5. 국물용 멸치, 다시마, 물, 감자, 양파, 남은 양념장을 넣어 센 불로 5분간 끓인 뒤 멸치와 다시마는 건져 냅니다.
6. 시래기를 넣고 뚜껑을 덮어 중간 불로 30분간 끓여 줍니다.
7. 3번과 고추, 대파를 넣고 2분 더 끓인 뒤 고추냉이, 물, 간장, 올리고당을 곁들여서 맛있게 먹어 줍니다.
Pork neck, potato soup. Make a simple potato soup, side dishes, and dinner menu recipe.
Ingredients: potatoes, onions, green onions, boiled dried radish greens, pork neck, Cheongyang red pepper powder, minced garlic, soybean paste, red pepper paste, soup soy sauce, anchovy for soup, kelp, salt, perilla seed powder.
1. Peel potatoes and onions and cut them into large pieces, and chop green onions and peppers.
2. Cut boiled dried radish greens into 3-4 pieces, and cut pork neck into bite-sized pieces.
3. Mix dried radish leaves and pork neck with Cheongyang red pepper powder, red pepper powder, minced garlic, soybean paste, red pepper paste, and soup soy sauce, respectively.
4. Heat the pan over medium heat and stir-fry the pork neck for 2 minutes.
5. Boil anchovies, kelp, water, potatoes, onions, and remaining seasoning on high heat for 5 minutes, and take out anchovies and kelp.
6. Add dried radish leaves and boil them over medium heat for 30 minutes.
7. Add No. 3, red pepper, and green onion, boil it for another 2 minutes, and enjoy it with wasabi, water, soy sauce, and oligosaccharide.
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