준비물 : 쌀, 쇠고기, 시금치, 당근, 물, 표고버섯, 무, 국간장, 다진 마늘, 참기름, 소금, 후춧가루
1. 쌀을 씻어서 물에 30분 정도 불려 줍니다.
2. 표고버섯과 무, 당근을 잘게 자르고 시금치는 살짝 데쳐서 잘라 줍니다.
3. 쇠고기, 표고버섯, 무를 냄비에 넣고 물을 부어 10분 정도 끓여 줍니다.
4. 불린 쌀을 넣어 저어가며 쌀알이 부드러워지도록 끓여 줍니다.
5. 시금치를 넣고 국간장, 다진 마늘을 넣어서 간을 맞춥니다.
6. 쌀알이 부드럽게 퍼지면 참기름, 소금, 후춧가루로 간을 하여 맛있게 먹어 줍니다.
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Ingredients: Rice, beef, spinach, carrot, water, shiitake mushrooms, radish, soy sauce, minced garlic, sesame oil, salt, pepper powder.
1. Wash the rice and soak it in water for about 30 minutes.
2. Chop shiitake mushrooms, radishes, and carrots, and cut spinach slightly.
3. Put beef, shiitake mushrooms, and radishes in a pot, pour water, and boil for about 10 minutes.
4. Add soaked rice and stir and boil it until the rice grains are soft.
5. Add spinach and season with soy sauce and minced garlic.
6. When the rice grains spread smoothly, season them with sesame oil, salt, and pepper and eat them deliciously.
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