요리_Food

골뱅이무침,Seasoned sea snails.술안주,아이어른간식,저녁반찬,메뉴추천

지식산업지원센터 2022. 1. 8. 23:25

준비물 : 통조림 골뱅이, 진미채, 양파, 오이, 대파, 고춧가루, 설탕, 식초, 다진 마늘, 고추장, 물엿, 소금

 

1. 골뱅이를 2-3등분으로 잘라 줍니다.

2. 진미채는 통조림 골뱅이 국물로 담가 두었다가 3분 후에 건져 줍니다.

3. 양파와 오이를 먹기 좋게 썰어 줍니다.

4. 대파는 가늘게 채 썰어 찬물에 담갔다 건집니다.

5. 고춧가루, 설탕, 식초, 다진 마늘, 고추장, 물엿, 소금과 골뱅이 진미채를 골고루 섞어 줍니다.

 

Seasoned sea snails.Side dishes for drinking, snacks for children, side dishes for dinner, menu recommendation.

 

Ingredients: canned sea snails, dried squid, onions, cucumbers, green onions, red pepper powder, sugar, vinegar, minced garlic, red pepper paste, starch syrup, salt

1. Cut the whelk into 2-3 pieces.

2. Soak the dried squid in canned sea snail soup and take it out after 3 minutes.

3. Cut onions and cucumbers into bite-size pieces.

4. Slice green onions thinly, soak them in cold water, and take them out.

5. Mix red pepper powder, sugar, vinegar, minced garlic, red pepper paste, starch syrup, salt and whelk dried squid evenly.