요리_Food

김치우동,Kimchi udon. 저녁 메뉴 야식 추천 매콤 달콤 얼큰 우동 만들기

지식산업지원센터 2021. 12. 19. 00:21

준비물 : 가락국수(일본식은 우동), 배추김치, 물, 두부, 대파, 참기름, 다진 마늘, 국간장, 소금, 후춧가루

 

1. 두부를 먹기 좋은 크기로 적당히 자릅니다.(순두부를 넣어도 맛있어요.)

2. 대파는 어슷하게 썰고 배추김치는 기호에 맞게 잘라 줍니다.(보통 잘게 썰어요~)

3. 냄비를 달구고 참기름을 두른 후 김치를 넣고 볶아줍니다.

4. 볶은 김치에 물 2컵을 부어서 끓여 줍니다.

5. 가락국수를 넣어 가락국수 면이 고루 풀어지도록 끓여 줍니다.

6. 두부와 대파를 넣고 2-3분 정도 끓여 줍니다.

7. 다진 마늘과 국간장 소금 후춧가루로 간을 맞춘 후 맛있게 먹어 줍니다.(고춧가루는 알아서~)

 

우동과 가락국수와의 차이점

국어순화운동 차원에서 우동을 순화하여 만든 것이 가락국수

우동과 가락국수가 비슷하지만, 차이는 면의 굵기와 국물을 내는 방식이 다르다

일본의 우동 국물은 가쓰오부시를 쓰고

가락국수의 국물은 우리 입맛에 맞게끔 멸치나 밴댕이를 말린 디포리를 사용한다는 것입니다.

 

Dinner recipe recommendation. Make kimchi udon with spicy, sweet, and simple flavors.

 

Ingredients: Garakguksu (Japanese udon), cabbage kimchi, water, tofu, green onion, sesame oil, minced garlic, soy sauce, salt, pepper powder.



1. Cut tofu into bite-size pieces. (It's delicious even if you add soft tofu.))

2. Cut the green onion diagonally and cut the cabbage kimchi according to your preference. (Usually cut it into small pieces)

3. Heat the pot, put sesame oil, add kimchi, and stir-fry.

4. Pour 2 cups of water into the stir-fried kimchi and boil it.

5. Add Garak noodles and boil them until the noodles are evenly released.

6. Add tofu and green onion and boil for 2-3 minutes.

7. Season it with minced garlic and salt and pepper and eat it deliciously. (Pepper powder is up to you)



The difference between udon and Garakguksu.

Garak-guksu was made by purifying udon to purify the Korean language.

Udon and Garakguksu are similar, but the difference is the thickness of the noodles and the way the soup is made.

Japanese udon soup is made of katsuobushi.

The soup of Garakguksu is that we use depot dried anchovies or Bandengi to suit our taste.