요리_Food

바지락 칼국수.Clam kalguksu noodle. 저녁메뉴 야식 추천 레시피

지식산업지원센터 2021. 12. 18. 19:46

준비물 : 칼국수 생면, 바지락, 물, 양파, 당근, 부추, 청양 고추, 국간장, 다진 마늘, 소금, 후춧가루

 

1. 바지락은 연한 소금물에 담가 해감하여 줍니다.

2. 양파와 당근은 채 썰고 부추는 적당한 길이로 자르고 청양 고추는 송송 썰어 줍니다.

3. 물에 바지락을 넣어 입을 벌릴 때까지 삶아 건진 후 국물과 분리하여 줍니다.

4. 건진 바지락을 깨끗한 물에 헹구어 씻어 줍니다.

5. 끓는 물에 칼국수 생면을 넣고 삶은 후 찬물에 30초 동안 헹군 후 물기를 제거하여 줍니다.

6. 바지락 국물에 바지락, 양파, 당근을 넣어 끓인 뒤 삶은 생면을 넣고, 국간장과 다진 마늘, 소금과 후춧가루로 간을 한 후 부추, 청양 고추를 넣어서 맛있게 먹어 줍니다.(호박을 넣어 주면 맛이 가미됩니다.)

 

Spicy, spicy, sweet, sweet, delicious clam kalguksu. Late night snack recipe.

 

Ingredients: Raw noodles, clams, water, onions, carrots, chives, Cheongyang peppers, soy sauce, minced garlic, salt, pepper powder.

1. Soak clams in light salt water to relieve them.

2. Slice onions and carrots, cut chives into appropriate lengths, and chop Cheongyang peppers.

3. Put clams in the water, boil them until they open their mouths, and separate them from the soup.

4. Rinse the dried clams in clean water and wash them.

5. Boil noodles in boiling water, rinse them in cold water for 30 seconds, and remove moisture.

6. Boil clams, onions, and carrots in the clam soup, add boiled raw noodles, season with soy sauce, minced garlic, salt and pepper, and add chives and Cheongyang peppers to enjoy the taste. (Add pumpkin.)