요리_Food

잡채달걀무침,Seasoned egg with japchae. 간단 술안주 저녁 메뉴 추천 요리 레시피

지식산업지원센터 2021. 12. 19. 15:52

준비물 : 달걀, 당면, 당근, 부추, 소금, 후춧가루, 참기름, 간장, 설탕

 

1. 당면은 미지근한 물에 담가 불리고, 당근, 부추를 잘게 잘라 놓습니다.

2. 물에 불린 당면을 끓는 물에 삶아 찬물에 헹군 뒤 체에 밭쳐 물기를 뺍니다.

3. 당면을 잘게 썰어 당면 밑간으로 버무립니다.

4. 달걀을 풀어 소금, 후추, 참기름으로 간한 뒤 당면, 당근, 부추를 넣어 반죽을 만듭니다.

5. 달군 팬에 식용유를 두르고 반죽을 만두피 크기로 동그랗게 얹은 뒤 중불에서 노릇하게 익혀서 맛있게 먹어줍니다. 

 

Seasoned egg with savory and delicious spicy japchae, simple dinner recipe.

 

Ingredients: Eggs, glass noodles, carrots, chives, salt, pepper, sesame oil, soy sauce, sugar.



1. Soak the glass noodles in lukewarm water and cut the carrots and chives into small pieces.

2. Boil the soaked glass noodles in boiling water, rinse them in cold water, and drain them through a sieve.

3. Chop the glass noodles and mix them with the seasoning.

4. Beat the eggs and season with salt, pepper, and sesame oil, and add glass noodles, carrots, and chives to make a dough.

5. Put cooking oil on a heated pan, place the dough in a round dumpling skin size, cook it over medium heat, and enjoy it.