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감자 그라탕, Potato gratin.감자 그라탱, 감자요리, 으깬감자레시피, 아이간식, 술안주 메뉴추천

지식산업지원센터 2021. 12. 25. 15:08

준비물 : 감자, 버터, 양파, 피자치즈, 슬라이스 치즈, 올리브 오일, 소금, 후추, 파슬리가루

 

1. 감자 1개를 8등분으호 썰어 물을 1컵 정도 넣고 랩을 덮어 전자레인지에 6분간 돌려줍니다.

2. 달군 팬에 버터를 녹인 후 밀가루를 넣어 약불로 타지 않게 볶아 줍니다.

3. 우유를 조금씩 넣어가면서 걸쭉하게 소스를 만들어 줍니다.

4. 올리브 오일을 두른 팬에 양파가 노릇해지도록 중불에 볶아 줍니다.

5. 전자레인지에 6분간 돌려준 감자를 버터와 소금 후추를 넣고 곱게 으깨어 줍니다.

6. 그라탱 용기에 으깬 감자, 양파 순으로 위에 올려 준다.

7. 2와 3의 소스를 발라 줍니다.

8. 피자치즈와 슬라이스 치즈를 얹어 에어프라이어 200도에서 8분간 가열하여 줍니다.

 

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Ingredients: Potato, butter, onion, pizza cheese, slice cheese, olive oil, salt, pepper, parsley powder.

1. Cut one potato into 8 pieces, add about 1 cup of water, cover it with plastic wrap, and microwave it for 6 minutes.

2. Melt the butter in a heated pan and stir-fry it over low heat with flour.

3. Add milk little by little and make the sauce thick.

4. Stir-fry the onions on a pan covered with olive oil over medium heat.

5. Put butter and salt pepper in the microwave for 6 minutes and crush them finely.

6. Place the crushed potatoes and onions on top of the gratin container in order.

Apply the sauce of 7.2 and 3.

8. Place pizza and slice cheese and heat them at 200 degrees in the air fryer for 8 minutes.