참치주먹밥,Tuna rice balls.주먹밥요리만들기,아이들간식,저녁메뉴추천,참치요리,김요리
준비물 : 밥, 김, 통조림 참치, 마요네즈, 통조림 옥수수, 양파, 식초, 설탕, 소금, 식용유
1. 밥을 넓은 그릇에 담고 설탕이 녹을정도로 데운 뒤 식초+설탕+소금 넣어 골고루 섞어 줍니다.
2. 통조림 참치는 체에 밭쳐 기름기를 뺀 뒤 으깨줍니다.
3. 통조림 옥수수에 물기를 제거하여 줍니다.
4. 양파는 굵직하게 다져 달군 팬에 소금으로 간을 하여 볶아 줍니다.
5. 참치와 볶은 양파, 옥수수를 넣은 뒤 마요네즈와 소금으로 간을 하여 줍니다.
6. 김을 작게 잘라 밥위에 돌려줍니다.
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Ingredients: Rice, seaweed, canned tuna, mayonnaise, canned corn, onions, vinegar, sugar, salt, cooking oil.
1. Put the rice in a wide bowl, heat it to the point where the sugar melts, and mix it evenly with vinegar + sugar + salt.
2. Place canned tuna in a sieve to drain the oil and crush it.
3. Remove moisture from canned corn.
4. Chop the onions thickly and season them with salt in a heated pan and stir-fry them.
5. Add tuna, roasted onions, and corn and season with mayonnaise and salt.
6. Cut the seaweed into small pieces and return it to the rice.